Biografi

Mit navn er Alexander Dahl og jeg har arbejdet som professionel tatovør siden 2011. Jeg arbejder i Shady Ink i Stenløse på Sjælland og specialiserer mig i orientalsk og black’n’grey realisme.

Jeg har været draget til tatoveringer siden de sidste år i folkeskolen, hvor jeg blev opmærksom på tatoveringer og hvor Miami Ink TV-programmet begyndte at tage fart. Min efterfølgende gymnasietid gik med at sidde og tegne fremfor at følge med i timerne. Da jeg var færdig var jeg meget i tvivl om hvad jeg skulle uddanne mig til, for det eneste jeg kunne se hvad ville lave i mange år var; at tatovere. Så jeg begyndte mere målrettet og intensivt at øve mig på at tegne tatoveringsdesign og tog blandt andet på kunstrejser til Kina og Australien.

Efter at have rejst lidt kom jeg i 2011 i lære i Timeless Art i Ringsted, hvor jeg blev udlært i 2014 og samme år åbnede min egen afdeling af Timeless Art på Frederiksberg. I 2016 flyttede jeg med min kæreste til Odense, for at hun kunne komme ind på sin drømme uddannelse. Her arbejde jeg i Kineone Tattoo med nogle herlige mennesker, som lærte mig rigtig meget som menneske og om venskaber. Da min kæreste blev gravid flyttede vi atter tilbage til Sjælland og jeg arbejdede igen hos Timeless Art. Her endte det med at jeg i store træk drev butikken til daglig, og det endte med at jeg havde det fulde ansvar i 6 måneder. Det var dog ikke den rigtige vej for mig og efter et kort visit hos Iron & Ink Copenhagen er jeg endt her i Shady Ink.

En butik, der blander alle de ting jeg har været glad for de forrige 3 steder: Familiefølelse, venskaber og hygge, professionalisme og godt håndværk samt frihed under ansvar til at være den bedste kunstner jeg kan blive!

Min stil er påvirket af mange forskellige ting. Alt fra flotte tatoveringer på Instagran til mit japanske kirsebærtræ i min forhave. Jeg er oplært til at kunne tackle enhver opgave og det har givet mig mange styrker. Jeg har dog valgt at fokuserer på to stilarter, som ikke nødvendigvis ligger tæt opad hinanden; Orientalsk/Japansk og Black’n’Grey Realisme.

Siden min kunstrejse til Kina har jeg været forelsket i den orientalske stil, dens farver, komposition og symbolik. Jeg prøver dog at give den mit eget take med flere detaljer og et forsøge at give den oldgamle kunsthistorie en ny fortolkning.

Black’n’grey realisme udfordrer mig på en helt anden måde. Det handler i høj grad mere om detaljer, kontrast, perfektion både i motiv og teknik. Jeg nyder begge stilarter meget, da det giver noget variation i hverdagen og udfylder mit behov både for at være fuldstændig fri og tegne alt fra bunden i det orientalske, men også de helt små detaljer og svære tekniske udfordringer i realismen.

Jeg har siden jeg startet med at tatovere, deltaget i messer/conventions, konkurrencer og seminarer. Jeg har adskillige priser for mit orientalske arbejde fra både ind- og udland. Jeg forsøger at komme til de fleste messer rundt omkring i Danmark. Det vil jeg fortsat i fremtiden og hvis familielivet tillader det også nogle flere ture til udlandet. Udover det kommer jeg på guestspots forskellige steder i landet, såsom Odense, Århus og Aalborg. Så du kan helt sikkert fange mig uanset hvor du bor i landet.

Del :

Facebook
LinkedIn
Email